Over Mij

Over Mij en Krachtseenheid – Shiatsu Massage, Coaching & Healing

Leuk dat je de moeite neemt om een kijkje te nemen op de over mij pagina.
Mijn naam is Joukje Kingma, de drijvende kracht achter Praktijk Krachtseenheid.
Op deze pagina vertel ik iets over mijzelf en het ontstaan van krachtseenheid.

Graag draag ik mijn steentje bij om jou te mogen begeleiden om weer in je Kracht te komen staan.
In mijn praktijk kun je terecht voor shiatsu massage, coaching & healing.

Wil je liever de langere versie overslaan en een korte indruk over mij dat kan, aan jou de keus.

Over Mij – Wie is Joukje (korte versie)

Over mij, wie is Joukje Kingma? de drijvende kracht achter Praktijk Krachtseenheid. Graag begeleid/coach ik jou stap voor stap zodat jij weer in je eigen kracht komt te staan.GEBOREN JULI 1965, MOEDER EN OMA, WOONT IN MARRUM, EEN TERPDORP IN FRIESLAND, VLAKBIJ DE WADDENZEE, GENIET VAN DE NATUUR EN STILTE, IK LUISTER GRAAG NAAR MUZIEK EN SPEEL DJEMBE, VERDER HOU IK VAN LEZEN EN DANSEN, MIJN PASSIE IS MENSEN TE MOGEN TE COACHEN EN BEGELEIDEN, OP WEG NAAR PERSOONLIJKE ONTWIKKELING, ALS SHIATSU MASSEUR, HEALER, EN COACH HEB IK EEN LUISTEREND OOR EN EEN STERK INLEVINGS VERMOGEN, BEN IK RUSTIG EN GEDULDIG.

 

 

Hieronder vind je de langere versie over mij, mijn eigen weg naar persoonlijke ontwikkeling.

Over het ontstaan van Krachtseenheid

Ik ben in 2003 mijn eigen praktijk krachtseenheid begonnen. Dat heb ik niet ‘zo maar’ gedaan. Het was een hele ontdekkingsreis om mij er bewust van te worden wat ik verder in mijn leven wilde gaan doen. Ook ik heb een periode gekend dat ik geen zicht meer op mijn leven had en niet meer wist wat ik nu eigenlijk precies wilde. Ik begreep ook niet waar dat gevoel vandaan kwam? Wel was het voor mij duidelijk dat ik iets heel anders wilde dan mijn werk als gezinsverzorgster. Misschien herken je dit? Ook jij! kunt net als ik, je leven veranderen! Ik help je graag op weg.

Voor mij is het in 2001 begonnen, om iets heel anders te willen gaan doen. Na jarenlang als gezinsverzorgster te hebben gewerkt, kwamen er kinderen. Met als gevolg dat ik ben gestopt met werken. De kinderen werden groter en voelde ik de behoefte om weer een studie te gaan volgen. En zo kwam ik in 2001 in aanraking met Reiki, wat helemaal nieuw voor mij was. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik wilde meer weten over wat deze energie doet, om genezing en ontspanning te activeren in het lichaam.

Mijn ontdekkingsreis

Het volgen van de opleiding Reiki is de eerste stap geweest die me gebracht heeft, om een eigen praktijk op te starten. Om dit te kunnen realiseren volgde ik in de loop der jaren diverse opleidingen. Wil je weten welke? Ik heb ze helemaal onderaan deze pagina voor je op een rijtje gezet. Natuurlijk zijn ze belangrijk geweest. Want, zelf ervaren brengt je verder tot het maken van keuzes en tot een volgende stap.

Zo verging mij dat ook. Ik had eindelijk mijn eigen praktijk, totdat ik cliënten in mijn praktijk kreeg die heel emotioneel reageerden op een shiatsu behandeling. Dat was nieuw voor mij, deze reacties en hoe daar mee om te gaan? Zo besefte ik dat ik iets miste en kwam er achter dat ik mij zou moeten gaan verdiepen op het psychische niveau. Immers, ik wilde mijn cliënten wel graag met een ontspannen gevoel naar huis laten gaan. Dus besloot ik dat een aansluitende studie moest gaan volgen. Deze vervolg stap is een hele mooie aanvulling op mijn praktijk geworden.

Voor Wie

Wie ben ik, wat wil ik, wat heb ik nodig? zijn meestal de vragen die komen wanneer je het gevoel hebt wanneer je niet in je eigen kracht staat.

Ben jij op zoek naar?

 • Meer inzicht in je leven te krijgen
 • Leren omgaan met het ziek zijn
 • Ontspanning met meer rust en balans in je leven
 • Meer zelfvertrouwen krijgen en zelfacceptatie
 • Positieve relaties binnen werk en omgeving
 • Een goede balans tussen je werk en privé
 • Liefde willen geven en ontvangen
 • Positief met je kind omgaan
 • Om in contact te komen met je gevoel
 • Inspiratie om je dromen te gaan waarmaken

Sta jij open voor verandering? ben jij bereid om de antwoorden op deze vragen te vinden? Door mijn eigen vele ervaringen in mijn leven heb ik geleerd dat het succesvol kan zijn. En daar kan ik je bij helpen. Graag begeleid/coach ik jou stap voor stap zodat jij weer in je eigen kracht komt te staan.

Meer info of nog vragen? neem gerust contact met mij op.

Welke opleidingen heb ik gevolgd

  • Ik ben gestart met Reiki, gevolgd door Shiatsu en Voetreflexologie
  • Een 4 jarige opleiding Polyenergetica in Appingadam (Dit is een
   Holistische Psychotherapie waar lichaam en geest met elkaar samenwerken)
  • Daarna heb ik diverse cursussen gevolgd om me te verdiepen in werken met energie zoals: scanhealing, de jassentechniek en een engelencursus
  • Van 2012 -2014 heb ik de opleiding Pedagogisch Werker Jeugdzorg gevolgd op het Friesland College. Tijdens deze opleiding heb ik veel met kinderen gewerkt met hechtingsproblematiek, gedragsproblemen en agressie.

Voor mij is het duidelijk geworden om mensen te mogen begeleiden om in hun eigen kracht te gaan staan.