Accepteer jij de kracht van je Hooggevoeligheid?

Graag neem ik je mee via mijn blogs waar je jezelf beter leert kennen, bewust gaat worden wie je werkelijk bent om vanuit jouw liefde en kracht te gaan stralen zoals je bent. Door bewustwording, hoe je anders naar je Hooggevoeligheid kunt kijken en het voor jezelf kan leren accepteren dat je Hooggevoelig bent.

zelfliefde hooggevoeligheid

Misschien weet je van jezelf nog niet dat je Hooggevoelig bent, maar merk en voel je je wel anders dan anderen. De laatste tijd wordt er veel meer over Hooggevoeligheid gesproken. Maar wat kan Hooggevoeligheid voor jou betekenen? Als je anders naar je Hooggevoeligheid kunt kijken en het voor jezelf kunt accepteren. Vaak wordt er negatief naar gekeken wanneer je Hooggevoelig bent. Je wordt snel in een hokje geplaatst door anderen. Je wordt niet gehoord en begrepen door je omgeving, weten daardoor ook niet hoe ze met je om kunnen gaan.

Jezelf niet kunnen zijn

Hooggevoelige mensen ervaren veel situaties anders, zijn sneller emotioneel, overprikkeld, onzeker, hebben geen of weinig eigenwaarde, weinig zelfvertrouwen kunnen overspoeld worden door de vele angsten die er om hun heen is.

  • Je voelt je kwetsbaar vergeleken met andere mensen
  • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel naar de ander toe
  • Je vergeet tijd voor jezelf te nemen, wanneer  je het zelf zo hard nodig hebt
  • Je gaat vaak over je eigen grenzen heen, je zegt vaak ja terwijl je nee bedoelt
  • Je vindt het vreemd wanneer je lichaam oververmoeid raakt
  • Je krijgt fysieke klachten die je anders niet had

Wanneer je merkt dat je emotioneel, mentaal, fysiek vast komt te zitten met jezelf maar ook in relaties, werk, gezin-familie of andere situaties is het moment aangebroken om naar jezelf te mogen gaan kijken wat er anders kan in je leven.

Wanneer je jezelf gaat afvragen hoe kom ik hieruit, hoe kan ik dit veranderen in mezelf, durven we het vaak niet aan te geven naar de ander waar je in vast loopt. Bang wat de ander van je gaat denken en vinden. Het kan ook zo zijn dat je het steeds lastiger vindt om hier met iemand anders over te hebben. Je angst voelt dat ze afstand van je nemen. Vaak is het ook lastig om hierin hulp te gaan vragen voor jezelf. Als een ander jou hulp vraagt daar zeg je meteen ja op zonder na te denken.

Herken je dit bij jezelf, je wilt hier verandering in brengen maar je weet niet precies hoe je de veranderingen kunt toepassen?
Dan is het moment aangebroken om de verbinding met jezelf aan te gaan, bewust te gaan worden wat hoog gevoelig zijn voor jou kan betekenen om in jezelf en je eigen kracht terug te komen.

Je bent jezelf kwijtgeraakt door dat er zoveel van je gevraagd werd met de aanpassingen van je omgeving, school, maatschappij, werk die andere methodes, verwachtingen hadden dan die jij had op deze gebieden.
Je zelf kwijtraken door niet meer te kunnen vertrouwen op je intuïtie, gevoelens, je eigen kracht hebt laten wegnemen door naar de ander te gaan luisteren die wel wist hoe het hoorde of wat goed was voor jou in sommige situaties.

Mag je jezelf zijn?

Wanneer je voor jezelf besluit om erachter te komen wat Hooggevoeligheid voor je kan betekenen om in je eigen kracht te komen, vanuit zelfliefde jezelf gaat accepteren in wie je bent. De veranderingen durft toe te laten in jezelf wanneer je weer vertrouwen krijgt in jezelf, bewust gaat worden hoe je de liefde weer in je leven mag omarmen. Waar je behoeftes liggen om de nodige veranderingen toe te passen om vanuit jouw liefde en kracht jezelf te mogen zijn. Jezelf durven laten zien wat voor jou belangrijk is. Je wensen en doelen uit laten komen waar je gelukkig van wordt. Nieuwe ontdekkingen tegenkomt die beter bij je zullen passen.

Dit gebeurt wanneer je je Hooggevoeligheid kunt omarmen en jij jezelf kunt accepteren met deze bijzondere kracht die je dichter bij jezelf gaat brengen naar wie je werkelijk bent.