Wie ben je als je jezelf bevrijd van je verleden

Bevrijd jezelf van je verleden omarm wie je werkelijk bent. In mijn eigen Innerlijk proces kwam ik een stuk van mezelf tegen, dacht altijd dit is wie ik ben. Ik kan mezelf niet veranderen. Ik heb het altijd op deze manier gedaan, zag geen andere mogelijkheden dan waar ik toen in zat. Zonder dat ik het van mezelf wist, speelde het verleden een grote rol in wie ik was. In alles wat ik dacht en voelde kwamen de emoties uit het verleden naar boven. Ook de keuzes die ik maakte hadden invloed op mijn leven hoe ik over mezelf dacht.

Je denkt dat je jezelf heel goed kent toch blijkt het niet zo te zijn, als je in aanraking komt met een ander stuk in jezelf. Het oude in jezelf loslaten, het nieuwe in jezelf omarmen, de verbinding met jezelf aan gaan, om erachter te komen wie je werkelijk bent. Om dit in jezelf te bereiken, zal je je eerst van je emoties, angst, pijn, verdriet vanuit je verleden jezelf mogen gaan bevrijden. 

Het verleden omarmen 

In het verleden waar je jezelf steeds meer kwijtraakte door hoe je over jezelf dacht, macht situaties, angst, onzekerheid, manipulatie, je klein voelen had een grote invloed op de persoon die je dacht te zijn in wie je nu bent! 

Wanneer je merkt dat je leven wordt beïnvloed door je verleden. Je gedachtes, gedragspatronen, de keuzes die je gemaakt hebt in je leven door iets uit je verleden, kan ook invloed hebben op je relaties en je werk. Je merkt in jezelf dat je continu in dezelfde situaties terecht komt of vast blijft zitten. Je hebt het gevoel dat je de situatie niet kunt veranderen! 

Je raakt hierdoor steeds meer de verbinding met jezelf kwijt. Diep van binnen weet je dat het anders kan. De emoties die je op mentaal, emotioneel, fysiek voelt en ervaart kunnen je helpen om bewust te worden, wat je nodig hebt om het oude vanuit je verleden los te laten. 

Durf je naar je emoties te kijken? Voel je wat deze emoties jou te vertellen hebben? Laat het dan los, laat deze emoties je leven niet meer beïnvloeden! 

Als je je verleden kunt accepteren en loslaten, zal er ruimte in jezelf ontstaan, je zult nieuwe mogelijkheden ontdekken die beter bij je zullen passen. 

Openstaan voor het proces en de verandering 

Wanneer je het proces met jezelf aangaat, het probleem niet meer op iemand anders gaat projecteren, om maar niet naar jezelf te hoeven kijken. Datgene gaat loslaten wat ervoor zorgt dat jij jezelf niet bent. 

bevrijd je van het verleden
Bevrijd jezelf van je verleden

Herken de verandering en de nieuwe mogelijkheden die hierdoor in jezelf ontstaan die beter bij je passen dan met datgene wat je tot nu toe altijd deed. 

Ook al zal de omgeving jouw proces niet altijd begrijpen, belangrijk is dat je in je eigen proces blijft vertrouwen om erachter te komen wat je nodig hebt om jezelf te worden. Herken de verandering en de nieuwe mogelijkheden die hierdoor in jezelf ontstaan die beter bij je passen dan met datgene wat je tot nu toe altijd deed. 

Je hart gaan openen 

Omarm de pijn die je voelt om datgene te kunnen loslaten, wat ervoor zorgt dat je niet de veranderingen in jezelf kunt toepassen waar je zo naar verlangt.

In mijn eigen proces heb ik ontdekt dat het belangrijk is dat je een proces niet kunt versnellen, hoe graag je dat ook wilt. De verandering vindt pas plaats wanneer je echt tijd en ruimte voor je innerlijk proces neemt.  Dan zullen ook de juiste mensen, situaties op je pad komen die je nodig hebt om verder te groeien. 

open je hart

Wanneer je de weg naar jezelf terug gaat vinden, zul je merken dat je anders naar jezelf, relaties, omgeving en situaties gaat kijken.  

Je zult nieuwe mogelijkheden ontdekken, die al zo lang in je verborgen lagen waar je niet bij kon komen. Je hoofd die continu bezig was om tegen je te zeggen, dat kan niet je moet eerst nog meer opleidingen gaan volgen, te weinig ervaring, je bent er niet geschikt voor om het werk te gaan doen met wat je het liefst zou willen doen. Je wilt vaker gaan reizen je hebt geen tijd of het geld er niet voor. Je wilt vaker een moment voor jezelf hebben je gunt het jezelf niet, er is nog zoveel te doen. Je begint aan jezelf te twijfelen met de keuzes die je wilt gaan maken. Dit zorgt ervoor dat je op de oude voet verder blijft gaan.  

Wanneer je je hart gaat openen, zul je merken dat er veel in je leven gaat veranderen. Je geniet meer van de dingen die je graag doet. Er komen nieuwe talenten, kwaliteiten van je zelf naar boven, waarvan je niet had gedacht dat je dat leuk zou vinden. 

Je ervaart meer rust en ontspanning wanneer je de weg van je hart en ziel gaat volgen. 

Je zult de liefde voor jezelf en je dierbaren meer gaan herkennen, wanneer je je gelukkiger voelt, wanneer je in verbinding bent met je Authentieke Zelf. 

Je leeft je eigen wijsheid en waarheid die voor jouw goed voelt.

Je wilt groeien naar nieuwe mogelijkheden in jezelf. Je voelt dat je een klein duwtje nodig hebt, om datgene te gaan bereiken wat voor jou belangrijk is. Er is een mogelijkheid om met anderen in een klein groepje een “Innerlijke Reis – Leer jezelf beter kennen” samen te gaan reizen.

Wil je hier meer over weten ga dan naar de Innerlijke Reis