Familiesystemen wat voor invloed heeft dat op jou en je kind

 

In een familie kan het voorkomen dat er het nodige gebeurd is, er conflicten zijn ontstaan in de relaties onder elkaar. Zoals verwijdering onder ouders, broers, zussen, ooms en tantes. Dit kan al vele generaties doorspelen zonder dat je weet wat er gebeurd is binnen jouw familiesysteem. Ook hoe en in welke situatie jij opgevoed bent en je plaats binnen het gezin speelt een grote rol. Welke invloed jouw ouders op jou hadden en dit in het dagelijkse leven nog steeds door kan werken. Familiesystemen hebben dus invloed op hoe jij in het leven staat. Ook als ouder geef je dit onbewust door aan je kinderen.

Er ontstaan problemen binnen het gezin

 

Onbewust geven we als volwassene datgene door wat we zelf als kind niet leuk vonden dat onze ouders dat deden. Als volwassene draag je nog de pijn en verdriet die je als klein kind onbewust hebt opgelopen. Kinderen kunnen heel goed zijn in het spiegelen en triggeren van onverwerkte emoties van de personen waar ze mee omgaan. Kinderen laten ook merken dat oude systemen niet meer werken zoals binnen in het gezin of school. Ze hebben wel duidelijkheid en grenzen nodig. Als een kind snel overprikkeld wordt en niet door de omgeving begrepen wordt kan er een conflict ontstaan. Het kan soms zo ver gaan dat er binnen het gezin problemen en verwijdering ontstaat tussen personen.

familiesystemen wat voor invloed heeft dat op jouw kind

Herken jij deze problemen binnen je gezin?

Inzicht in familiesystemen en hoe deze patronen te doorbreken?

inzicht in familiesystemen emoties kinderen

 

Sommige ouders groeien samen met de kinderen dat is een mooi proces. kinderen leren van ouders, maar ouders kunnen ook van de kinderen leren. Door meer inzicht te krijgen in jouw familiesysteem kun je oude patronen gemakkelijker doorbreken. Andere keuzes maken en bewuster omgaan met de opvoeding van je kind. Zodat je kind zich veilig en geaccepteerd voelt en zichzelf mag laten zien, met zijn/haar kwetsbaarheden, verdriet, pijn, boosheid en blijdschap. Een kind leert hierdoor te groeien om van zichzelf te houden, te stralen vanuit zijn/haar unieke kracht.

Wil jij inzicht in familiesystemen?

In welke problemen er spelen binnen jouw gezin of familie? Hoe jij omgaat met bepaalde situaties? Daar bewuster mee om leert gaan? Je kind leren begrijpen en accepteren, zodat je beter ondersteuning kan bieden in zijn/haar behoeftes, gedrag en ontwikkeling?

Aarzel dan niet langer en neem contact met mij op. Samen kijken we naar wat nodig is en welke veranderingen dat teweeg kan brengen. De coaching kan zowel fysiek als online plaats vinden. Het is ook mogelijk om in een klein groepje een workshop te volgen met het thema familiesysteem. 

Samen kunnen we kijken naar