Wat heeft het lichaam jou te vertellen

Vaak ga je ervan uit dat je alleen maar een fysiek lichaam hebt. Niet beseffend dat je lichaam beïnvloed wordt door je emotie, gedachten, overtuigingen, aannames en door opgeslagen herinneringen die ook vaak een grote rol spelen.

Wanneer je pijn voelt in het lichaam, verwerk je het vaak met een pijnstiller of gaat naar de huisarts om een medicijn te vragen om de pijn te verlichten. Op deze manier is de pijn snel weg en kun je weer verder met waar je mee bezig was. Alles wat je op dat moment even los moest laten vanwege de pijn die gestild moest worden door medicijnen die je geslikt hebt, ging je ervan uit dat het probleem opgelost zou worden.

Welke boodschap ligt onder de pijn

Je begrijpt niet wanneer er weer een moment komt dat je opnieuw de pijn voelt, nu langer dan de vorige keer om je aandacht te vragen. Steeds vaker keert de pijn terug en je blijft op de oude manier verder gaan. Alles gaat door behalve het niet luisteren naar je lichaam dat is niet belangrijk.

Niet wetende, want daar ben je niet mee grootgebracht dat je lichaam jouw aandacht vraagt om naar je pijn in je lichaam te gaan luisteren. Ontdek je wat het lichaam jou te vertellen heeft, waarom het pijn voelt of ziek is. Je hebt geen tijd of aandacht om naar je lichaam te luisteren. Het gaat volgens jou wel weer over.

Jouw lichaam die aandacht vraagt

Er is vaak een moment in je leven dat het even niet lekker loopt, je hebt geen idee wat er aan de hand is. Je lichaam die je in de steek laat of ziek wordt, een depressie of andere klachten die je aandacht vragen om naar je lichaam te gaan luisteren.

Het kan zijn dat je een dierbaar persoon hebt verloren door ziekte, ongeluk, scheiding, familieproblemen. Dit zijn processen die vaak niet de juiste aandacht krijgen voor verwerking. Je gaat door niet wetende dat je lichaam al je verdriet, pijn, angst, boosheid die je niet verwerkt opslaat. Tot het lichaam op een gegeven moment niet meer verder kan.

  • Je raakt oververmoeid
  • Je krijgt een burn out
  • Je hebt vaak hoofdpijn
  • Je hebt een verzwakt immuunsysteem
  • Je bent snel prikkelbaar

Ook kan het lastig zijn om je omgeving te vertellen wat er aan de hand is. Op een gegeven moment weet je dat er verandering nodig is in de situatie waarin je je bevind. Je blijft er mee rond lopen en stelt het uit om hulp te gaan zoeken. Wanneer je er zelf niet uit komt, niet goed weet hoe je verder kunt? Dan is het moment aangebroken om hulp vanuit je omgeving in te schakelen voor een korte periode. Je krijgt hierdoor de ruimte om je lichaam de rust te kunnen geven die het nodig heeft om te gaan herstellen.

Jij bent verantwoordelijk voor je eigen lichaam

Wanneer je besluit om te luisteren naar wat je lichaam nodig heeft om te herstellen, zul je gaan begrijpen wat je lichaam allemaal heeft vastgehouden. Het proces van het niet verwerken van je emoties, pijn, verdriet, angst, verlies is nu bereikt om het wel te gaan verwerken.
Door het proces aan te gaan kan het voor jou duidelijk worden, waar je jezelf te kort in hebt gedaan, om je lichaam de nodige aandacht te geven die het wel nodig had maar niet kreeg.

Alle verschillende ziektes hebben je iets te vertellen wat er nodig is om het herstel van je lichaam, geest en ziel in balans te brengen. Alles staat met elkaar in verbinding. Je hebt niet alleen een lichaam ook je gedachten, overtuigingen, emoties spelen hier een rol in. Wat nu beetje bij beetje ook steeds meer de nodige aandacht krijgt, dat ook je ziel een belangrijke rol speelt in je gezondheid en bij het verwerken van je emoties, wanneer je niet in balans bent met je zelf.

Soul healing

De stap om de verbinding met jezelf en je ziel te herstellen vraagt vaak een andere vorm van herstel. Om je ziel je te gaan helen, kun je niet vanuit je hoofd en via gesprekken het verwerkingsproces in gang zetten.

Belangrijk in dit proces is om je ziel te helen. Vanuit je hoofd verbinding maken met je gevoel. Het gevoel omarmen, de pijn voelen en het toe te laten, zodat je het op jou manier kan verwerken. Hierdoor laat je datgene los wat je pijn heeft gedaan en je niet kon verwerken. In je lichaam ontstaat er ruimte om de energie weer te laten stromen wat je een blij gevoel geeft. Je voelt de verandering en de positiviteit, je kracht weer toenemen in je eigen lijf.

 Je merkt dat je steeds meer in balans komt wanneer je gaat samenwerken met je lichaam door ernaar te luisteren wat het nodig heeft. Wil je weten hoe je dit doet, wat er voor je verandert wanneer je hier aandacht aan schenkt? Gun jezelf een moment, laat je aanraken om je lichaam te ontspannen en in balans te brengen.

Vaak is het voor iedereen anders hoe je met je lichaam omgaat. Iedereen heeft verschillende behoeftes om aan zich zelf te werken. Soms kan het al rust geven wanneer je een stapje terug doet, sporten kan ontspanning geven, wandelen er is zoveel waar je mee in balans kan komen.

Geniet van de ontspanning

Wanneer je overgeeft aan wat je nodig hebt om jezelf weer terug te vinden, zul je jezelf steeds beter leren kennen in wie je werkelijk bent.